Hoe kan Artificial Intelligence mij helpen? 

donderdag 9 februari 2023, 15:39

Cursist Sanne volgde de training AI Essentials. Een eerste kennismaking met Artificial Intelligence. Deze training is ideaal voor iedereen die meer wil weten over het toepassen van kunstmatige intelligentie, het gebruik van algoritmes en technologische innovaties. Cursisten kunnen deze eendaagse training fysiek en online volgen.

Waarom koos Sanne voor deze training?
Je thermostaat, je speakers, je koelkast. Veel huishoudelijke apparaten zijn onderdeel van het Internet-of-Things en worden uitgerust met Artificial Intelligence. Sanne Schoenmakers werkt als Junior Marketing Manager Kitchen Appliances bij Philips Domestic Appliances Benelux.

“Bij Philips Domestic Appliances Benelux maken we vaak gebruik van klantprofielen om te bepalen of we verschillende groepen klanten het beste kunnen benaderen via sociale media, gedrukte media, televisie of online advertenties.” Ze vroeg zich af hoe ze met behulp van AI haar klanten het meest effectief kan benaderen en hoe ze AI in kan zetten om haar dagelijkse werk makkelijker te maken en haar werkzaamheden doeltreffender uit te voeren. Daarom zette Sanne een deel van haar persoonlijk ontwikkelbudget in om zich te verdiepen in AI.

Artificial Intelligence en Innovatie
“Bij AI denken we vaak eerst aan robots.” “Maar Artificial Intelligence gaat veel verder dan dat.” “Deze technologie zit in zoveel dingen om ons heen.” “Bij Philips gebruiken we bijvoorbeeld Artificial Intelligence om gegevens van Internet-of-Things-apparaten zoals airfryers en slimme stoomstrijkijzers te analyseren.”

AI en Klantsegmentatie
In training AI Essentials leert Sanne dat ze Artificial Intelligence kan inzetten om te bepalen welke klantdata en codering nodig is om consumenten op de juiste manier te benaderen. Ze leert algoritmes toe te passen op specifieke data. Zo helpt Artificial Intelligence om klanten heel gericht te segmenteren, waardoor ze niet altijd meer hoeven te worden onderverdeeld in groepen persona’s. “Dat heeft ook nog een ander voordeel” vertelt Sanne. “Door Artificial Intelligence op deze manier te gebruiken kunnen we budgetten gerichter inzetten.” “Ook helpt AI ons om te onderbouwen.” “Bijvoorbeeld waarom we budgetten voor een specifieke klant- en productgroep hebben verschoven van online naar TV.”

Enthousiaste feedback
Cursist Sanne is niet alleen tevreden over de inhoud, maar ook over de vorm van de Artificial Intelligence training. Sanne was van tevoren erg benieuwd of de training meer een lezing of een open gesprek zou worden,  “De cursus was heel interactief. De sfeer was open, de deelnemers waren enthousiast en de docent was heel geïnteresseerd”, zegt Sanne. “Cursisten hadden ook volop ruimte om hun eigen praktijkcasussen en -uitdagingen in te brengen. De docent begon met de vraag: “Wat is de belangrijkste reden voor jou om deze cursus te volgen?” Dat wakkerde het enthousiasme van de cursisten aan en leidde meteen tot een open dialoog. Tot slot kwam de docent terug op de beginvraag: “Heb je alles uit de Artificial Intelligence training gehaald wat je wilde?”

Lees meer over de training AI Essentials